Şehit Casım Yılmaz Anadolu Lisesi

Belgegeçer : ..
WEB https://sehitcasimyilmazanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİŞEHİR MAH. 1910 CAD. ŞEHIT CASIM YILMAZ ANADOLU LİSESİ BLOK NO 3 İÇ KAPI NO 2 VİRANŞEHİR / ŞANLIURFA
VİZYON : Öğrencilerimizi, evrensel değerleri benimsemiş, özgür, sorumluluk sahibi, açık fikirli, duyarlı, yaratıcı, sorgulayan ve öz yönetim becerilerine sahip bireyler olarak yaşama hazırlamak; geçmişten geleceğe bir köprü oluşturmak ve teknolojik gelişmeleri takip ederek, kendini yenileyen ve nitelikli insanların yetişmesini sağlayan bir okul olmak; bilimsel düşünceye sahip yetenekli ve deneyimli bir öğretmen kadrosu tarafından verilen akademik eğitim ile sportif, sosyal ve kültürel yönlerden öğrencilerin gelişimize hız kazandırmak; küresel düşünebilen, her ülkede yaşayabilecek nitelikte, lider nitelikli, sosyal ilişkileri güçlü ve kültürlü bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmak; daha yaşanabilir bir dünya için, öğrencilerine, özgüven, çevre duyarlılığı, sosyal sorumluluk bilinci ve yüksek ahlaki değerler aşılayan programlar uygulamaktır.
MİSYON : Çağdaşlaşmanın temel amacı olan, evrensel bilgiye, evrensel standartlara ve değerlere ulaşmak; zengin tarihi geçmişimiz, toplumsal değerlerimiz ve kültür çeşitliliğimiz ile modern yaşam için gerekli olan bilgi, beceri ve teknolojik donanıma sahip bir eğitim sistemi kurmak; Cumhuriyetin temel değerlerini, Atatürk ilke/devrimlerini ve demoktratik toplum düzenini sahiplenen, insan haklarına saygılı ve özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek; edindikleri bilgileri yaşamın her alanında uygulayabilen, kültür farklılıklarına saygı gösterebilen ve olay ve problemleri neden ve sonuç ilişkisi içinde sorgulayabilen gençler yetiştirmek; öğrencilere, kendi kültürel kimliklerini koruma ve farklı kültürlere saygı gösterme bilincini aşılamak ve bu yoldan dünya barışına katkı sağlamak; öğrencilerin öğrenme isteğini ortaya çıkarmaya yönelik, motivasyon arttırıcı çalışmalar yapmak; bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak; davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek; öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak; etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek; spor ve sanatta gelişimi desteklemek; dürüstlük, arkadaşlık, dostluk, iyilik duygularını geliştirmek; çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak; ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak; yüksek öğrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak; topluma hizmet olgusunu geliştirmek; araştırma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak; öğrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çıkarmak; öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek; okulumuzun yapılanması ve işleyişine esas teşkil edecek her şeyi biçimlendirirken, belirtilen ideallere ulaşmadaki yolları devamlı olarak araştırmak ve bunları hayata geçirmek için sürekli gelişime ve değişime açık olmaktır.
BAŞARILAR : .

Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
Saatler : 08.00-15.00
Yabancı Dil : BİRİNCİ YABANCI DİL İNGİLİZCE
Servis :
Ulaşım : Şehiriçi araçlar ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : TOKİ içinde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 2 Km
Kontenjan Bilgileri : 200
Sportif Etkinlikler : Voleybol Futbol Futsal Masa Tenisi Badminton Basketbol
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : ISO 45001 Teknofest Kitap Okuma Projesi Matematik olimpiyatları